Stomatolog.com.mk - Д-р Нечаковски - Вашиот стоматолог на интернет  
 
Локација
Работно време
Услуги
Персонал
Вработување
Контакт
PRESS
За сајтот..
Ласерска
терапија (LLLT)
Порцелански
изработки
Продолжување на
клиничката коронка
За хијалуронските
полнители (филери)
За амалгамските
пломби
Имплантација
на заби
Фокални
заболувања
За кариесот
Пародонтопатија
Градба на забите
Бременоста и
  забите
Исхраната и
кариесот
Атеросклероза
За проблемите со
виличниот зглоб
Страв од
стоматолог
За хигиената
на устата
Криви заби
Фиксни протетски
  изработки
Забни протези
..за пирсингот
..за млечните заби
..за пломбирањето
Кандидијаза
Дијастема
Забна ерозија
Естетска стоматологија
-
Master Card
 
VISA
-
-
Бременоста и здравјето на забите

Бременоста е перод на големи промени во организмот на идната мајка а здравјето на забите и устата е директно поврзано со овој период. Оваа поврзаност се однесува на следните фактори:

 

Честопати се јавува потреба од третирање на заболен заб кај идната мајка токму за време на бременоста

За време на бременоста се создаваат зачетоците на забите кај идното новороденче

Заради ова, знаењето за различните влијанија кои се јавуваат во овој период е значајно - како за мајката така и идното новороденче.

Бременоста и здравјето на забите на мајката

Бременоста и здравјето на забите на идното новороденче

 

Верзија за печатење Покани пријател да ја види оваа страница
Twitter Share

 
Стоматолошка ординација Д-р Нечаковски Ул. Филип Втори Македонски 54-1/1 Битола Тел. 047-254528, 070-312-264, 075-306-509